الخميس، 17 سبتمبر 2015

أحسن طريقة لعمل سبانخ فى البيت مع الصور


السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

إزيكم يا أحلى فتوكات بصوا بقى أنا ما كنتش بحب أكله السبانخ ديه خالص وكانت لما أمي بتعملها كان بيبقى يوم عصيييييييييب في البيت عندنا ولازم يعيني تعمل صنف تاني علشان المحروسة اللي هو أنا أكل
بس بعد لما اتخطبت وعقدت ورحت اتعزمت عند حماتي وكانت عاملة سبانخ قلت بس لازم أكل يعني أكل ما فيش مفر مش معقولة بقى هقول عايزة صنف آخر بس قلت هنقفل الأوضة بترباس وهتأكل يا عباس ههههههههههه

المهم قعدنا وكلنا وبصراحة كلت ولقيته طعمه تحفة جدددددددددا اللهم بااااااااارك فطبعا علشان أداري إني ما مش بحبه لأنه طلع زوجي بيموت فيه قولتلها أمي ده أمي بتعمل السبانخ بطريقة وأنتي بطريقة قالتلي أه بس جوزك مش بيحبه إلا بالطريقة ديه قلتلها خلاص يوم ما تعمليه هجيلك وأشوف الطريقة وفعلا ده اللي حصل ومن يوميها وأنا بعمله وزوجي بيموت فيه رغيت كتير معلش تعالوا أقولكم عملت إيه

أولا حاجة جبت حزمتين متوسطين سبانخ ونصف حزمة كسبرة خضرا لو كانت الحزمة كبيرة تبقى نصفها لو كانت صغيرة ورفيعة كدا تبقى الحزمة كلها
ثانيا بصلة متوسطة
ثالثا طماطميتين و3 ملاعق صلصة
رابعا ملعة كبيرة مليانة رز مصري
خامسا توم
سادسا كام طرطوفه كدا من حزمة الكسبرا من تحت


الطريقة بقى:

أولا حاجة نغسل السبانخ والكسبرا كويس جدا ونحطهم في مصفاه يتصفوا

أحلى طبق سبانخ على طريقة حماتي ومن مطبخي بالصوووووووور


تاني حاجة نقطعهم رفيع علشان أنا زوجي مش بيحب العيدان تكون باينة وفي نفس الوقت بيكون طعمهم أحلى

أحلى طبق سبانخ على طريقة حماتي ومن مطبخي بالصوووووووور


وده شكل السبانخ والكسبرا بعد ما قطعتهم وقلبتهم مع بعض

أحلى طبق سبانخ على طريقة حماتي ومن مطبخي بالصوووووووور


وبعدين جبت البصلة قطعتها رفيع وصفرتها في شوية سمنة وبعدين حطيت عليها الطماطم المعصورة في الخلاط والصلصة

أحلى طبق سبانخ على طريقة حماتي ومن مطبخي بالصوووووووور

وأول لما الصلصة غليت وبدأت تتسبك حطيت الملح والفلفل الأسود وبعد كدا سقطت السبانخ والكسبرا مع بعض وقلبت تقليبة

أحلى طبق سبانخ على طريقة حماتي ومن مطبخي بالصوووووووور

وتوطي النار ونغطي الحلة بعد كدا نجيب ملعقة الرز ونغسلها كويس ونحمرها في شوية زيت صغيرين زي الشعرية بالظبط والدتي بتعملها بالحمص


أحلى طبق سبانخ على طريقة حماتي ومن مطبخي بالصوووووووور

أحلى طبق سبانخ على طريقة حماتي ومن مطبخي بالصوووووووور

وأول ما يتحمر الزر أصفيه من الزيت وأحطهم في حلة السبانخ وأقلب تقليبه وأغطي تاني

نيجي بقى لسر النكهة

هنجيب طرطوفة الكسبرة زي ما قولتلكم وهنقطعهم كويس قوي كأنك بتخرطي ملوخية مع 3 فصوص توم مفرومين ناعم جدا ونحطهم مع حته زبدة ونحمرهم زي بالظبط طشة الملوخية بس من غير شهقة ههههههههههههههههههههه

أحلى طبق سبانخ على طريقة حماتي ومن مطبخي بالصوووووووور

أحلى طبق سبانخ على طريقة حماتي ومن مطبخي بالصوووووووور

ونطشهم على السبانخ وشمي بقى الريحة واااااااااااااااااو

أحلى طبق سبانخ على طريقة حماتي ومن مطبخي بالصوووووووور

نقلب تقلبتين كدا ونطفي عليه

وده أول طبق لأول فتوكة مع رز بالشعرية ولحمة محمرة ( بصوا أنا سلقت اللحمة في شوية ماء وبصلة مقطعة أربع تربع وفصين توم وفلفل أسود وشوية قرفة وشوية حبهان مطحون ورق لوري ولما غليت شيلت الريم ووطيت عليها ولما بدأت تستوي حطيت الملح والله من حلوتها أنا كلتها مسلوق أنا حمرت دولت لزوجي لأنه بيحب اللحمة متحمرة ) وزيتون وفلفل حامي وحمه زوجي


أحلى طبق سبانخ على طريقة حماتي ومن مطبخي بالصوووووووور

أحلى طبق سبانخ على طريقة حماتي ومن مطبخي بالصوووووووور

أحلى طبق سبانخ على طريقة حماتي ومن مطبخي بالصوووووووور

أحلى طبق سبانخ على طريقة حماتي ومن مطبخي بالصوووووووور


ها إيه رأيكم ما تنسوش التقيم ودعوة بالظهر الغيب أن ربنا يبارك في أولادي ويجعلهم من حفظه كتاب الله ويرزقني ختم القرآن السنادي بإذن الله




أستودعكم الله

والسلام عليكم ورحمه الله وبركاته


المصدر: موقع " فتكات " 

0 التعليقات:

إرسال تعليق