الخميس، 17 سبتمبر 2015

أحسن طريقة لعمل مقلوبه الفطر مع الدجاج واللحم فى البيت مع الصور

    وصفة و طريقة عمل مقلوبه الفطر مع الدجاج واللحم في مطبخ فتكات
  • الكمية تكفي:6 أشخاص
  • وقت التحضير:60 دقيقة
  • وقت الطهي:90 دقيقة
  • المقادير:صدردجاج نص كيلوفطر نص كيلواو اقل شويلحمه ضاني او عجل صغيربالعمرالكمية حسب الرغبةبصله واحده صغيرةفليفله خضرا واحدهطماطم او( بندورة )بالشامي ,بالعراقي (طمامة )عدد4لو كان حجمها اقل من الوسط او 3لوكانت كبيرةكاتشبصاصبهار شاورمه وبالعراقي نسميه بهار كصرزمعجون طماطم او مايسمى مربى البندورةفلفل اسودزيت او سمنه للقليملح
  • التحضير:نقطع صدر الدجاج اما شرائح او مكعبات انا قطعتها مكعبات نتبله ونتركه ساعة او اكثر بالثلاجة
    وكمان نقطع البصله والفلفل الاخضر والفطر
    نتبلهم بالصاص والكجب والبهار والفلفل مع الملح
  • الطبخ:اشوح اللحمه شوي وبعدين اضيف الماء واتركها تستوي
    ونحط الخضار على النار بشوية زيت نقلي كل المكونات وبعدين نوطي الناراي نقلل حركة النار
    ونغطيه ونتركه الى ان تستوي (القيمه )كل المكونات
    يجب ان يكون السواء كامل
    نطبخ الرز بمية اللحمه المسلوقه مع معلقتين معجون الطماطة
    ونشيل اللحمه على جنب
    نقطع الطماطم حلقات اي دوائر ونرصها باسفل الطنجرة (دست)بالعراقي
    ونضيف اللحمه المسلوقه معاها
    وبعدين احط نصف كمية القيمه المقليه
    واضيف كمان نص كمية الرز المطبوخ
    وبعدين احط بقية القيمه وبعدها بقية كمية الرز
    يعني طبقة قيمه وطبقة رز
    واتركه على النار الهاديه هتسمعي صوت الطماطم بتتقلي
    بعد ما تتقلي الطماطم على النار الهاديه اطفئ النار
    عشان كل المكونات مستويه بس رصيناهم بانتظام عشان ياخذو الطعم
    المصدر: موقع "  مطبخ فتكات   " 

0 التعليقات:

إرسال تعليق