الخميس، 17 سبتمبر 2015

أحسن طريقة لعمل عمل البروفترول والاكلير فى البيت مع الصور

  • لكمية تكفي:4 أشخاص
  • وقت التحضير:60 دقيقة
  • وقت الطهي:40 دقيقة
  • المقادير:1كوب دقيقمعلقة صغيرة ملحمعلقة صغيرة سكر١كوب ماءنصف كوب زبدة او زيت٤بيضةمعلقة صغيرة فانيليامقادير الكريم الباتسييربيضة٤معلقة سكر كبيرةوذرة فانيليا٤معالق نشا٢كوب لبن
  • التحضير:نسخن كوب الماء مع الزبدة لحد مايغلي ونطفي عليهم وننزل بالدقيق والملح والسكر مرة واحدة ونقلب لحد ما نكون عجينة متماسكة ونسيبها تبرد بعدما تبرد نجيب المضرب ونضيف البيض واحدة ونضرب واحدة ونضرب ومع آخر واحدة نضيف الفانيليا ونضرب كويس ونضعه في كيس الحلواني ونشكله دواير (البرفترول )واصابع (الاكلير)
  • الطبخ:وندخله الفرن علي درجة حرارة متوسطة ونعامله معاملة الكيك يعني متفتحيش عليه حوالي ٤٠دقيقة او حسب فرنك
    ونيجي للحشو اناحشيته كريم باتسيير وعملته بإيدي جبت ٢بيضة وضربت معاهم ٤معلقة سكر كبيرة وذرة فانيليا و٤معالق نشا وضربتهم بالمضرب وحطيت ٢كوب لبن علي النار لحدما غلوا ونزلت بالبيض عليه وقلبت لحد ماتماسك وبقي شبه الكاستر وطعمه روعة وده شكله
    وده شكله بعد ما حشيته
    وطبعامن فوق لازم صوص الشيكولاته وانا هنا سيحت الشيكولاته الخام مع كريمة لباني ولبن ومعلقة عسل ومعلقةزيت وصبتهم عالوش


    المصدر: موقع "  مطبخ فتكات   " 

0 التعليقات:

إرسال تعليق