الأربعاء، 16 سبتمبر 2015

أحسن طريقة لعمل كبده اسكندراني فى البيت مع الصور


النهارده جيبالكم طريقه لذيذه وتحفه لعمل الكبده الاسكندرانى وتعتبر الكبده من الاكلات المغذيه والمفضله والمحبوبه لدى الكبار والصغار واليكم اجمل واطعم واحلى طريقه لعمل الكبدة الاسكندرانى بالخطوات والصور وهذه الطريقه بخطوات سهله وبسيطه جدا يارب تنال اعجابكم ورضاكم




المقادير


1/2 كيلو كبده مقطعة شرايح
(المقادير دي لشخصين او 3 بس لو اكتر بتزودي الكمية )
فلفل رومي ألوان حوالي 5 أو 6 وحدات
فلفل حامي ( حسب الرغبة )
بصل مقطع شرايح


تتبيلة الكبدة


حوالي 4 أو 5 فصوص ثوم كبيرة مدقوقة
خل
ليمون
ملح وفلفل


الطريقة


هاتي الكبدة الشرايح واغسليها كويس أوي بالخل والليمون


طريقة الكبدة الاسكندرانى 2014 بالصور خظوات تحضير الكبدة الاسكندرانى









تبليها بالثوم المدقوق والملح والفلفل وغرقيها في الخل والليمون
سيبيها لمدة نصف ساعة


بعد كده قطعي البصل والفلفل الحار والفلفل الرومي شرايح



طريقة الكبدة الاسكندرانى 2014 بالصور خظوات تحضير الكبدة الاسكندرانى
طريقة عمل الكبدة الاسكندرانى 2014 , بالصور و خظوات تحضير الكبدة الاسكندرانى 2014



بعد كده اخلطيهم مع بعض
وجيبى طاسة وحطي فيها شوية زيت ذرة أو عباد زي ماتحبي
وطشي فيها الكبدة


طريقة الكبدة الاسكندرانى 2014 بالصور خظوات تحضير الكبدة الاسكندرانى


سيبيها تغلي مع بعضها على نار عالية
وبعدين وطي عليها النار لتحت
ماتضيفيش ليها مية هي هتنزل ميتها وهتستوي فيها
بعد كده علي عليها النار علشان تنشف
زي كده


طريقة الكبدة الاسكندرانى 2014 بالصور خظوات تحضير الكبدة الاسكندرانى


بعد ماميتها تنشف أعدي قلبيها لحد ماتتحمر في الزيت اللي انتي كنتي حطاه


المصدر: موقع " بنات ليبا  " 

0 التعليقات:

إرسال تعليق