الأربعاء، 16 سبتمبر 2015

أحسن طريقة لعمل الفتة المصرية بالكوارع البقري في البيت بالصور

 أكلة العيد الشهية"الفتة المصرية بالكوارع البقرى"طبق الفتة المصرية بالكوارع البقرى
من الأكلات الدسمة جداااا
ويمكنك عملها فى العزائم والولائم
مع اللحوم المشوية

المقادير:
٢ كوارع بقري
٢ كوب ارز مصرى
١ كوب شعيريه
٢ م-ك سمن بلدى
١ كيلو طماطم
٢ م-ص حمص حب
٢ م-ك زيت
٤ فصوص ثوم
١ م-ص كمون مطحون
٥ مكعبات مرقه ماجى
٢ ثمره ليمون
خبز ابيض حسب عدد الاسرة
١ م-ص ملح
١ م-ص بهارات
١ م-ص فلفل اسود

الطريقة:

يتم غسل الكوارع جيدا و توضع فى قدر مليء بالماء
و يوضع القدر علي النار لمده ٤ او ٥ ساعات الى ان تنضج الكوارع
بعد نضج الكوارع تضاف ٤ مكعبات ماجى و فلفل اسود و يترك القدر على نار متوشطه الحراره لمده ٨ دقائق
تجهز المقلاه و يوضع بها السمن حتي يتم تحمير الشعيريه بها و من ثم يضاف الارز و الملح الي الشعيريه
و من ثم يضاف الماء بحيث يعلو الارز قليلا و يترك علي النار حتي النضج
المصدر .. أكلات سريعة وشهيه لكي ولأسرتك 

0 التعليقات:

إرسال تعليق