- المقادير:اول حاجة أيس كريم بنكهة المانجو
2 باكيت كريم شانتيه
باكيت عصير مانجو سريع التحضير
1 ثمرة مانجو (طبعا لو عندك اكتر يبقى افضل بس انا ديه كانت متبقية عندى)
تانى نوع آيس كريم بنكهة شيكولاتة كادبرى
2 باكيت كريم شانتيه
3 شيكولاتة كادبرى سادة (بدون بندق)
1 ماندولين
- التحضير:اول حاجة أيس كريم بنكهة المانجو
1. نقوم بتقشير المانجو و نضع القشر فى طبق و نقطع المانجو الى قطع صغيرة فى طبق آخر
2. فى الخلاط نضع نصف باكيت عصير المانجو سريع التحضير مع قشر المانجو و 400 ملل ماء و نضربهم جيد جدا
3. نقوم بتصفية العصير من بواقى القشر
4. نفرغ محتويات الكريم شانتيه فى وعاء الخفق و نضيف اليه النصف الباقى من باكيت العصير سريع التحضير و نضيف العصير تدريجيا و نخفق جيد جدا لحين ان نصل للقوام المناسب
5. نفرغ الخليط فى علبة من علب الثلاجة و نضع عليه المانجو المقطعة و نقلب ثم نضعه فى الفريزر حتى يتماسك
تانى نوع آيس كريم بنكهة شيكولاتة كادبرى
1. نقوم بتسييح الشيكولاتة الكادبرى على حمام ماء
2. نضيف الشيكولاتة للكريم شانتيه و نضيف الماء بالتدريج مع الخفق لحين التجانس و الحصول على قوام متماسك
3. نقوم بتقطيع الماندولين الى قطع صغيرة
4. نضيف قطع الماندولين الى خليط آيس كريم الشيكولاتة و نفرغهم فى علبة ثلاجة و نقلب
5. ثم نضع الخليط فى الفريزر لحين التماسك
6. بعد تماسك النوعين
عند التقديم نضع بولة من كل نوع و يقدموا
- المصدر .. فتكات
0 التعليقات:
إرسال تعليق