الأربعاء، 16 سبتمبر 2015

أحسن طريقة لعمل ايس كريم المانجو و كابرى

وصفة و طريقة عمل ايس كريم المانجو و كابرى في مطبخ فتكات

  • المقادير:اول حاجة أيس كريم بنكهة المانجو
    2 باكيت كريم شانتيه
    باكيت عصير مانجو سريع التحضير
    1 ثمرة مانجو (طبعا لو عندك اكتر يبقى افضل بس انا ديه كانت متبقية عندى)
    تانى نوع آيس كريم بنكهة شيكولاتة كادبرى
    2 باكيت كريم شانتيه
    3 شيكولاتة كادبرى سادة (بدون بندق)
    1 ماندولين
  • التحضير:اول حاجة أيس كريم بنكهة المانجو
    1. نقوم بتقشير المانجو و نضع القشر فى طبق و نقطع المانجو الى قطع صغيرة فى طبق آخر
    2. فى الخلاط نضع نصف باكيت عصير المانجو سريع التحضير مع قشر المانجو و 400 ملل ماء و نضربهم جيد جدا
    3. نقوم بتصفية العصير من بواقى القشر
    4. نفرغ محتويات الكريم شانتيه فى وعاء الخفق و نضيف اليه النصف الباقى من باكيت العصير سريع التحضير و نضيف العصير تدريجيا و نخفق جيد جدا لحين ان نصل للقوام المناسب
    5. نفرغ الخليط فى علبة من علب الثلاجة و نضع عليه المانجو المقطعة و نقلب ثم نضعه فى الفريزر حتى يتماسك
    تانى نوع آيس كريم بنكهة شيكولاتة كادبرى
    1. نقوم بتسييح الشيكولاتة الكادبرى على حمام ماء
    2. نضيف الشيكولاتة للكريم شانتيه و نضيف الماء بالتدريج مع الخفق لحين التجانس و الحصول على قوام متماسك
    3. نقوم بتقطيع الماندولين الى قطع صغيرة
    4. نضيف قطع الماندولين الى خليط آيس كريم الشيكولاتة و نفرغهم فى علبة ثلاجة و نقلب
    5. ثم نضع الخليط فى الفريزر لحين التماسك
    6. بعد تماسك النوعين
    عند التقديم نضع بولة من كل نوع و يقدموا


  • المصدر .. فتكات 

0 التعليقات:

إرسال تعليق